sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Maidoton ja gluteeniton Kinder-piirakka

Tyttäreni syntymäpäivät lähestyvät ja hän pitää kovasti suklaasta. Ajattelinkin siis kokeilla, josko saisin Kinder-piirakan onnistumaan maidottomana ja gluteenittomana. Yhdistelin pohjan ja kreemin eri ohjeista pienillä muokkauksilla ja visioin suklaakuorrutuksen itse. Onnistuihan se. Tai ainakin kaikki sitä maistaneet ovat olleet hyvin mielissään. Tämä piirakka on kaukana terveellisesta, mutta kai sitä joskus voi herkutella. Tässä siis ohje.

Pohja:
6dl sokeria
5dl gluteenitonta jauhoseosta
2tl vanilliinisokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g sulatettua maidotonta leivontamargariinia (käytin Sunnuntaita)
4 munaa

Ensin kaikki kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Ja sitten lisätään vuorotellen keitettyä vettä ja sulatettua leivontamargariinia. Kun nämä on hyvin sekoitettu kuiviin aineisiin, niin lisätään munat yksi kerrallaan kunnolla sekoittaen. Itse taidan jatkossa rikkoa munien rakenteen toisessa kupissa, jotta ei vaan jää "keltuaishäntiä".


Kun kaikki aineet ovat sekaisin, niin taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja uuniin 200 astetta noin 30-35 minuuttia. Tämän jälkeen pohja tulee jäähdyttää kunnolla ennen voikreemin levittämistä.

Voikreemi:
150g pehmeää maidotonta leivontamargariinia
4tl vanilliinisokeria
5dl tomusokeria

Kaikki aineet vispataan sähkövatkaimella (kiemuraterät) sekaisin. Yllättävän kauan saa vatkata... Kuvassa voikreemi on levitetty jäähtyneen pohjan päälle.

Tässä välissä voikreemitetty pohja kannattaa laittaa jääkaappiin suklaakuorrutuksen valmistamisen ajaksi.

Suklaakuorrutus
300g maidotonta leivontasuklaata
puoli purkkia kaura-/soijavispia

Vatkaa vispi vaahdoksi ja sulata suklaa. Sekoita keskenään. Levitä sitten jäähtyneen voikreemin päälle. Tämä kerros tuli aika paksuksi, mutta se ei vaikuttanut haittaavan ketään... Lopuksi tein kuvioita suklaakuorrutuksen päälle pelkällä sulatetulla maidottomalla leivontasuklaalla. Lopputulos näytti tältä:

Suklaakerros jämähtää hyvin kylmässä, joten syöminen ei ole suunnattoman sotkuista. Pohjasta puolestaan tuli ihanan kuohkea. Tässä vielä lopuksi kuva palasesta sivulta. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti