torstai 5. maaliskuuta 2015

Kahden kakun päivä renkaiden kera

Olin päättänyt eilen tehdä heti aamusta Kinuskikissan ohjeiden mukaan chia-suklaaraakakakun ja kerrankin ohjetta noudattaen, koska ohje oli jo valmiiksi maidoton, gluteeniton ja pähkinätön. Ainekset olin haalinut jo ennakkoon. Näitä siis tarvittiin:


Pohja valmistui ohjeen mukaan auringonkukan siemenistä, kookosjauhoista, raakakaakaojauheesta, kookosöljystä ja agavesiirapista. 


Täytteeseen puolestaan tuli kookoskermaa, vaniljanmakuista soijajugua, raakakaakaojauhetta, kookosöljyä ja agavesiirappia sekä chian siemeniä. Kakun tekemiseen meni alle puoli tuntia, jonka jälkeen se sai jähmettyä jääkaapissa noin neljä tuntia. Ohjeessa oli kolme tuntia, mutta pelasin varman päälle... Ohjeessa neuvottiin koristelemaan raakakaakaojauheella ja kuivatuilla mansikoilla, mutta päädyin itse kookoshiutaleisiin eli vähän oli kuitenkin päästävä ohjetta muokkaamaan. Kakku pysyi hyvin kasassa ja oli taivaallista!


Aamupäivällä sain myös isältäni puhelun tehdä äidilleni sille päivälle nimpparikakku. Itse kakkupohjaan ainekset löytyivät kaapista (munia, sokeria, leivinjauhetta ja gluteenittomia jauhoja), mutta päällisiä ei ollut. Eikä autoa käytössä. Isäni siis toi kauravispiä ja karkkeja päälle. En ollut pitkään aikaan tehnyt normikakkua, vaan on ollut tarvetta suurille kakuille, joten olen tehnyt useamman kääretorttupohjan ja kasannut niistä kakun. Nyt myös muistin miksi. Kun olin leikkaamassa kakkua kolmeen osaan, totesin leikkaamisen mahdottomaksi, koska gluteeniton jauho tekee kakusta tosi kuohkean. Kakku meni siksi vain kahteen osaan, mutta laitoin väliin mansikoita ja kauravispiä kahden kerroksen edestä... Lopuksi koristelin kakun vispillä ja isäni tuomilla karkeilla. Ei tullut mikään mestariteos, mutta vallan hyvä kakku, josta saaja kovasti yllättyi :)


Jotta ei menisi ihan syömiseksi, niin kävin illalla Jyväskylän reissuni yhteydessä ostamassa meille Gymstickin Power rings -voimistelurenkaat. Tyttäreni halusi heti niitä kokeilla ja oli kieltämättä itsekin heti pakko saada kokeilla dippejä ja skin the cat... Näissä varmaan killuu aika usein ainakin kolme tämän talouden väestä. Paikka ei tosin ole lopullinen, vaan pitäisi saada nämä kiinnitettyä korkeammalle. En kuitenkaan sitä malttanut odottaa, koska en siihen yksin pysty... Roikkumisiin siis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti