keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

DIY säärystimet ja Oreo-keksejä

Kaksi vuotta sitten sain vision tehdä itselleni säärystimet lähinnä talviajan jalkapalloharkkoihin. Sain säärystimet silloin lähes valmiiksi, mutta sitten innostus lopahti. Nyt kuitenkin sain inspiraation tehdä säärystimet loppuun niin jalkapallo kuin juokseminenkin mielessäni. Juoksin puolimaratonin syksyllä 2013 ja tulevana syksynä olisi ajatus parantaa silloista aikaa.

Tavoite tiiviisti mielessäni ilmoittauduin toukokuussa juostavaan Naisten kymppiin, sillä työpaikkani maksaa ilmoittautumismaksun. Meitä onkin useampi lähdössä. Nyt ainakin on pakko käydä näin keväälläkin juoksemassa, jotta saa kympillä kivan ajan. Sunnuntain crossfit-treenissä oli juoksua 3x1,8km ja kierrosten väleissä teimme kyykkyjä, punnerruksia ja kahvakuulaheilautuksia. Juoksu tuntui varsinkin viimeisellä kierroksella todella hyvälle. Siksi siis innostuin nyt tekemään säärystimet loppuun. Heti niiden valmistuttua oli toki lähdettävä testijuoksulle ja kävinkin kirmaamassa kevyen puolituntisen. Kivastihan säärysimet nilkkoja lämmittivät! Tänään tuli myös tieto, että siirrymme jaliksen osalta sisältä hiekalle ensi viikolla, koska kauden eka harjoituspeli on jo tässä kuussa. Tulee siis tarvetta säärystimille jalisharkoissakin :) Säärystimet ovat tietenkin mustat, eikä näillä varmaankaan kässän opelta kymppiä heruisi, mutta mä olen niihin varsin tyytyväinen!


Aamulenkin jälkeen päätin kokeilla tehdä Oreo-keksejä gluteenittomina ja maidottomina. Olimme vuoden vaihteen Espanjassa ja reissun vanhimmat neitoset olivat kovasti Oreoiden perään, mutta perheemme maito- ja vehnäallergikoille ne eivät käyneet. Kun Kinuskikissa julkaisi ohjeen tällä viikolla oli pakko päästä kokeilemaan näitä itse. Noudatin ohjetta muuten, mutta vaihdoin vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen, leivontamrgariinin maidottomaan ja kerman soijavispiin. Tarkan ohjeen voi siis käydä katsomassa Kinuskikissan sivuilta...

Suurimmaksi ongelmaksi osoittautuivat muotit. Tai niiden puute. Piti siis hieman soveltaa. Pyöreäksi muotiksi valikoitui Tupperwaren salaattisetin salaattikastikkeelle tarkoitettu pieni astia ja kuviot kekseihin teimme Hevisaurus-pelin timantin pohjalla. Kuvioista ei tullut identtisiä, mutta tulipa kuitenkin kuviollisia keksejä!


Keksejä tuli enemmän kuin ohjeessa mainittu 40 kappaletta. Suurensin siksi hieman täytteen määrää. Hieman jännitin, miten gluteenittomat jauhot vaikuttavat keksien rakenteeseen, mutta keksit kestivät kasassa hyvin. Ei näistä mitään edustuskelpoisia tullut, mutta kuulemma ovat tosi hyviä.


Täytekin riitti hienosti. Ei ehkä olisi edes tarvinnut suurentaa määrää, sillä täytettä jäi yli, vaikka aika paljon sitä laitoinkin. Tässä siis kuva myös sivusta. Näitä voisi kuvitella tekevänsä myöhemmin uudelleenkin. Aikaa tosin hurahti aika paljon eli mitään pikaherkkuja nämä eivät ole. Eivätkä terveellistä nähneetkään, joten nämä päätyvät muun perheen syötäväksi ja muille tarjoiltaviksi..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti