torstai 12. maaliskuuta 2015

Kehon koostumusta ja siemenleipää


Kävin vajaan kolmen kuukauden tauon jälkeen inbody-mittauksessa katsomassa, mitä kehossani on tapahtunut. Ensi vilkaisun jälkeen oli hyvä fiilis - lihasta oli tullut lisää ja rasvaa palanut. Tosin oli toivonut, että rasvaa olisi palanut enemmän. Tarkemmassa tutkailussa huomasin, että vaikka lihasta oli tullut lisää, niin se oli ilmaantunut keskivartalolle ja käsiin. Jaloista puolestaan lihasta oli kadonnut. Kiukutti ja itketti. Jalat ovat juuri se alue, johon olevinaan olin panostanut ja jonne toivoin suurinta lihaskasvua. Teki mieli lähteä kesken työpäivän kotiin mököttämään peiton alle. Näin en kuitenkaan voinut tehdä.

Sen sijaan laitoin viestiä ravintovalmentajalleni, jonka mielestä tulos oli hyvä. Tiedän toki olevani ankara itselleni, mutta kyllähän sitä toivoo työn tuottavan tulosta. Tähän asti elämässäni on niin suurimmaksi osaksi käynytkin - kun olen nähnyt paljon vaivaa jonkin asian eteen, olen sen myös saavuttanut. Ja aionkin jossain vaiheessa saavuttaa! Illalla oli onneksi crossfitissa kyykkytreeni ja perään neljä kierrosta soutua, thrustereita ja burbeita. Tuli hiki ja hengästys ja tein töitä tosissani. Tuli parempi mieli.

Kotona havaitsin, että kananmunat ovat lopussa, joten päätin kokeilla siemenleivän ohjetta, jotta saan nostettua iltapalan proteiinimäärää. Ohjeen olin aiemmin napannut Training draman blogista ja muutin sitä vain ihan pikkuisen. Tarvitsin siis:

2dl kaurahiutaleita
2dl auringonkukan siemeniä
1dl seesamin siemeniä
0,5dl chian siemeniä
1tl psylliumia
ripaus vuorisuolaa
1tl kuivattua basilikaa
2dl kuumaa vettä
0,5dl rypsiöljyä

Kuivat ainekset sekoitin kulhossa keskenään ja lisäsin lopuksi joukkoon kuuman veden ja öljyn. Sekoittelin tovin ja levitin sitten pellille. Leipä oli uunissa 150 asteessa reilu 30min. ja sitten hetken parvekkeella, jotta siitä tulisi rapeaa. Lopputulos hiveli silmiä.


 Levitteen, salaatin, kalkkunaleikkeen, kurkun ja paprikan kera leipä oli loistavaa. Suosittelen - helppoa ja melko nopeaa ja ihanan terveellistä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti