keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Loman kunniaksi pulled porkia

Mieheni on jo pidemmän aikaa kysellyt kotitekoisen pulled porkin perään. Tein sitä jokunen kuukausi takaperin, eikä ole enää mitään muistikuvaa, miten sen silloin tein. Oli siis visioitava uusi ohje ja nyt halusin käyttää kolaa. Koska meillä ollaan kovia syömään, tein saman tien reilun annoksen. Tämä ohje on simppeli ja meillä ainakin upposi kaikille.

Tässä ainekset:

1,6kg possun ulkofilettä
5dl colaa
1dl soijakastiketta
1prk tomaattipyreetä
pippuria
chilijauhetta

Ensin kaikki ainekset lihaa lukuunottamatta uunivuokaan ja siellä sekaisin. Kun seos on tasainen, niin lihat joukkoon. Itse laitoin lihat vielä kahtia ja sitten liemeen lillumaan.


Pidin lihoja uunissa 150 asteessa 5,5 tuntia. Tämän jälkeen nostin lihat eri astiaan ja nyhdin palaset haarukoilla silpuksi. Tämän jälkeen laitoin noin desin lientä sekaan ja sekoittelin hiukan.


Paistoin muille lihan toveriksi ciapattaa, mutta itse söin lihan Vaasan Vahva kunto ruis & siemeniä -leivän kanssa. Toki tein oheen vielä salaatinkin cosmopolitanista, kurkusta, tomaatista, paprikasta ja viinirypäleistä. Maistui ja riittää kyllä pariksi seuravaksikin ateriaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti