maanantai 13. lokakuuta 2014

Jalkarääkkiä ja vadelma-kookosraakakakku

Tämä päivä starttasi ihanasti aamusalilla.Vuorossa oli takakyykkyä ja askelkyykkykävelyä kahvakuulia suorilla käsillä pään yläpuolella pidellen. Wodissa oli thrustereita ja burbeita tangon yli hyppien. Kyllä oli hapotusta reisissä siinä vaiheessa ja jo nyt on vaikeuksia kyykistyä eli huomisesta tulee ihana päivä... Salin jälkeen kävin hierojalla, joka sai ihanasti auki jumeja selästä. Salin jälkeen sain inspiraation etsiä ohjetta pähkinättömään raakakakkuun ja tällainen siitä tuli:
Kyseessä on siis vadelma-kookosraakakakku, joka on pähkinättömän lisäksi munaton, maidoton ja gluteeniton. Ja herkullinen. Ainakin mun mielestä! Tässä siis resepti: POHJA 1 kypsä banaani, 3rkl kookosöljyä, 1,5dl kaurahiutaleita (gluteenittomia, jos niin on tarvis) Sulata öljy ja muussaa banaani. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja painele irtopohjavuokaan. TÄYTE 4dl kookosmaitoa (jääkaappikylmää), 400g pakaste vadelmia, 3rkl psylliumia Kaada kookosmaidon päälle jäänyt neste johonkin astiaan. Lusikoi "paksu" osa tehosekoittimeen ja lisää sinne myös vadelmat ja psyllium. Pöristele tasaiseksi ja levitä pohjan päälle. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään. KUORRUTE 200g vadelmia, 6rkl chian siemeniä, 4rkl (raaka)kaakaojauhetta, täytteestä yli jäänyt kookosmaito. Huristele sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna seista 10min. Levitä varovasti kakun päälle (piti oikeasti laittaa vähän kerrallaan). Jäähdytä jääkaapissa 3 tuntia tai pakastimessa puoli tuntia. Itse laitoin hätähousuna pakastimeen.
Nautin palaseni kaakaonibsien kera. Maku on ihanan vahva, mutta jos ei pidä kookoksesta, niin ehkä kannattaa jättää välistä. Mulle ainakin toimi mainiosti!

1 kommentti:

  1. Hyvännäköistä kakkua :)!
    Sellanen vinkki, että kannattaa laittaa kuvat asetuksena erittäin iso -näyttää kakkukin vielä paremmalta kun kuvat on isompia :)

    VastaaPoista